Forum za prehrambeni suverenitet u Hrvatskoj i sajam ekoloških proizvoda i ideja - poziv

FINE NITI LOKALNIH RAZVOJA 2012.

FORUM ZA PREHRAMBENI SUVERENITET U HRVATSKOJ
I SAJAM EKOLOŠKIH PROIZVODA I IDEJA

Jagnjedovec, 8 i 9. rujna 2012.


Poštovani,

Pozivamo vas na forum za prehrambeni suverenitet u Hrvatskoj i sajam ekoloških proizvoda i ideja koji će se održati u selu Jagnjedovec kraj Koprivnice u subotu i nedjelju 8. i 9. rujna 2012. Forumom želimo okupiti predstavnike udruga, grupa i pojedince koji svojim radom pokreću pozitivne promjene i doprinose održivosti našeg sustava prehrane. Vjerujemo da poticanje zajedništva i suradnje na rješenju problema koji nas sve pritišću te zajedničko predstavljanje javnosti mogu značajno doprinijeti kvaliteti našeg rada i nastojanja. Forum je dio istoimenog projekta koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a provodi ga pet partnerskih udruga iz različitih županija – Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) kao koordinator, Izvor 2007 – udruga ekoloških proizvođača Sisačko-moslavačke županije, IEP – Istarski eko proizvod, Žmergo iz Opatije i Dječji centar Aris iz Zagreba.


PROGRAM:

subota 8. rujna 2012.

Dan je posvećen susretu sudionika i zajedničkom radu. Glavninu programa činit će definiranje zajedničkih problema i mogućnosti njihovog rješavanja kroz moderirane rasprave na četiri glavne teme:
  1. mogućnosti bolje organizacije tržišta ekoloških proizvoda direktnim povezivanjem proizvođača i kupaca
  2. širenje ekološke proizvodnje educiranjem novih proizvođača i prenošenjem znanja onih iskusnih
  3. mogućnosti i potrebe povezivanja ekoloških proizvođača na razini Hrvatske
  4. mogućnosti organizacije mreže čuvara tradicijskih sorti kultiviranog bilja
Zaključci rasprava biti će formulirani kao zajednička strategija razvoja prehrambenog suvereniteta i objavljeni u medijima. Prateći edukativni program kreirat će sami sudionici po načelima slobodnog dijeljenja znanja i iskustava.

nedjelja 9. rujna 2012.

Otvoreni program za javnost koji uključuje sajam ekoloških proizvoda, prezentacije ideja i projekata sudionika te raspravu na temu prednosti i iskustva pokretanja inicijativa zajedničkih urbanih vrtova.


Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na forumu ili želite pomoći u organizaciji i logistici kontaktirajte nas na info@zmag.hr. Više informacija pročitajte u priloženom dokumentu.

Veselimo se vašem dolasku i doprinosu,
--
Radni tim projekta Fine niti lokalnih razvoja